Jeugd

Ontdek hoe je op duur, interval, kracht en techniek kan fietsen bij Wielervereniging Noord Veluwe.

Trainingen

Zowel jongens als meisjes zijn welkom. De minimale leeftijd is 8 jaar; sommige kinderen van 7 jaar zijn fysiek sterk en kunnen eventueel na een aantal proeftrainingen en in overleg met de trainers lid worden.

De jeugdtrainingen vinden voor de beginners plaats op de bikebaan en voor de gevorderden ook in het bos. Er wordt afwisselend getraind op duur, interval en kracht, altijd in combinatie met techniek. Techniek is een belangrijke basis voor veel fietsplezier. De techniek wordt aangeleerd d.m.v. spelletjes zoals een slakkenrace, bidon slalom een remproef en nog veel meer.

De jeugdafdeling is ingedeeld in groepen, indeling gebeurt op basis van leeftijd, conditie, technische vaardigheid. Beginners vanaf 8 jaar tot gevorderden van ca. 21 jaar. Aan iedere groep zijn vaste trainers gekoppeld. De trainers bepalen welke groep het meest geschikt is voor het kind.

De trainers worden bijgestaan door een hulpouder. De hulpouder is vaak één van de ouders van een jeugdlid (kan zowel vader als moeder zijn) of iemand binnen de club die wil assisteren. Bij het inschrijven van uw kind, kunt u aangeven of u zich beschikbaar wilt stellen als hulpouder. De hulpouders rouleren volgens een rooster, het is niet de bedoeling dat ouders spontaan gaan meefietsen.

We verzamelen op de bike-baan aan de Strokelweg. De ouders van de jongste jeugdleden zijn zelf verantwoordelijk voor het brengen en halen van hun kind naar en van het afgesproken vertrekpunt.

Als je niet komt trainen, kun je je afmelden via de groepsapp (die per fietsgroep is aangemaakt door een van de trainers)

Als je als hulpouder niet kunt, dien je in eerste instantie zelf voor vervanging te zorgen, dit kan via de groepsapp (waar je als hulpouder lid van bent)

Traingingstijden

Dag Tijd Groep
Zaterdag 9:30-11:00 2-4
9:30-11:30 1

M.u.v. schoolvakanties en feestdagen.

Aantal regels

  • Helm verplicht (voorzien van naam en telefoonnummer aan de binnenzijde).
  • Goed werkende fiets.
  • Fietstasje met daarin een reparatieset, reserveband en pomp.
  • Bidon gevuld met drinken.
  • Tijdens een tocht altijd wat te eten meenemen bv. banaan, Sultana, mueslireep etc. (geen candybars als Mars, Snicker etc.)
  • Groepen 3 en hoger zijn verplicht in clubkleding te verschijnen m.u.v. nieuwe leden.

Verzekering

Wanneer je lid bent van de vereniging ben je verzekerd op weg naar de training/tocht, tijdens de training/tocht en op weg naar huis. Dit geldt voor zowel lichamelijke als materiële schade.

Groep 1

Groep 1

Voor de snellere fietsers met een goede conditie, de leeftijd voor deze groep ligt tussen de 12 en de 21 jaar. De trainingen bestaan uit het verbeteren van de techniek en lekker fietsen in het bos of op onze eigen baan.
Groep 2

Groep 2

Voor de wat meer geoefende fietsers en wordt begeleid door Bart en Ben. De trainingen bestaan uit het verbeteren van de techniek en lekker fietsen in het bos of op onze eigen baan.
Groep 3

Groep 3

Voor diegenen die wat verder en wat ouder zijn. Kees en Pim leren je om verder te komen in het MTB-en. De trainingen bestaan uit het verbeteren van de techniek en lekker fietsen in het bos of op onze eigen baan.
Groep 4

Groep 4

De beginnersgroep, ben je 8 of begin je net, dan start je hier. Harrie en Fedde nemen je mee het bos in en leren je op een speelse manier de basis van het MTB-en. De trainingen bestaan uit het verbeteren van de techniek en lekker fietsen in het bos of op onze eigen baan.

Vragen en proefles

Voor vragen of een keer vrijblijvend meetrainen kan er contact worden opgenomen met Cynthia Wagenmakers (jeugdcoördinator). Via het contactformulier op deze pagina of via jeugdcommissie@wv-noordveluwe.nl