Over Wielervereniging Noord Veluwe

De Wielervereniging Noord-Veluwe is met 300+ fietsers de grootste wielervereniging van Harderwijk. Herkenbaar aan de verkeersbord blauwe clubkleding. De Wielervereniging Noord Veluwe is opgericht in 1986 te Oldebroek. De huidige vestigingsplaats is Harderwijk waar ook de meeste leden wonen. Wij hebben de filosofie om de fietssport zo breed mogelijk aan te bieden. Op dit moment hebben we de volgende disciplines: mountainbiken en racefietsen.

De Wielervereniging Noord Veluwe is een toervereniging en lid van de NTFU en KNWU. Voordelen hiervan zijn; korting op de inschrijving van fietstochten en ben je verzekerd tegen eenzijdige ongevallen. Met een basislicentie kun al wedstrijden rijden. Ons aanbod is voor jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. In onze trainingskalender kun je zien wat ons aanbod is.

Onze leden zijn het gezicht van de Wielervereniging Noord Veluwe. Duidelijk herkenbaar door onze mooie clubkleding voorzien van de namen van de sponsors. Deze sponsors maken veel voor ons mogelijk. Wij zijn trots op onze clubkleuren en op onze sponsors. Daarom hebben wij onszelf verplicht tijdens clubactiviteiten altijd clubkleding te dragen.

De Wielervereniging Noord Veluwe heeft verschillende maatschappelijke belangen. Twee ervan lichten we hier graag toe. We vinden het belangrijk dat de jeugd in beweging is. Wij proberen dit te stimuleren door de kosten van het fietsen zoveel mogelijk te drukken, wat mede mogelijk is gemaakt door onze shirt-sponsors. Daarnaast doen we ieder jaar mee aan de Sportwijzer.

MTB-ers maken gebruik van de mooie bossen op de Veluwe. Wij hoeven niet eerst de auto in om lekker door de bossen te rijden. De bossen worden op verschillende wijze recreatief belast. Om zuinig om te gaan met de bossen en niet onze vrijheid te verliezen, hebben wij al jarenlang goed overleg met de bosbeheerders. Het is voor onze leden normaal zich te houden aan de MTB-gedragscode.

Bestuur

Bart Graafstal

Bart Graafstal

Voorzitter

Theo Boekelman

Theo Boekelman

Penningmeester

Marco Wolbers

Marco Wolbers

Secretaris

Pim van Tol

Pim van Tol

Algemeen bestuurslid

Ben van Kasteren

Ben van Kasteren

Algemeen bestuurslid

Commissies

Lief & leed

We respecteren en waarderen bijzondere gebeurtenissen van leden. Ook die van de gouden, zilveren en bronzen sponsoren van de club.

De activiteitencommissie coördineert dit vanuit het potje “lief en leed”, in de vorm van een kaartje, bezoekje of andere attentie. Het gaat om: sportprestaties, trouwen, geboorte of jubilea. Ook ernstige of langdurige zieken, thuis of in het ziekenhuis, willen we af en toe een hart onder de riem steken.

Ken je zo’n bijzondere gebeurtenis van iemand binnen jouw groep?

Meld dit via secretaris@wv-noordveluwe.nl Bedankt.

Toer & eventscommissie

We organiseren zowel fiets als niet fiets activiteiten voor onze leden. Mocht er bij jou een leuk idee zijn, informeer ons daarover zodat we samen het nog leuker kunnen maken.

Commissie bestaat uit Betrouska Vliek & Bart Grevink. toercommissie@wv-noordveluwe.nl

Materiaal- & terreinbeheer

Op Sportpark de Strokel ligt een prachtige MTB baan met leuke klimmetjes en afdalingen. Deze baan wordt gebruikt om te trainen door zowel de jeugd als door de volwassenen. De baan leent zich uitstekend voor het verbeteren van de MTB techniek. Daarnaast hebben we als club eigen onder komen in de vorm van een tweetal lodges (safari tenten). Er zijn meerdere vrijwilligers actief om de baan en het terrein in topconditie te houden maar er is altijd een plekje om te helpen, doe je mee?

Commissie bestaat uit Pim van Tol

Sponsorcommissie

Onze leden zijn het gezicht van de Wielervereniging Noord Veluwe. Duidelijk herkenbaar door onze mooie clubkleding voorzien van de namen van de sponsors. Deze sponsors maken veel voor ons mogelijk. Wij zijn trots op onze clubkleuren en op onze sponsors. Daarom hebben wij onszelf verplicht tijdens clubactiviteiten altijd clubkleding te dragen.

Commissie bestaat uit Pim van Tol en Bart Graafstal

Kledingcommissie

Binnen het lidmaatschap van de Wielervereniging Noord Veluwe wordt ook verwacht dat ieder clublid in de kleding van de vereniging deelneemt aan clubactiviteiten. Onze sponsors maken veel mogelijk voor de club en dit is iets wat wij terug kunnen doen. Binnen de vereniging worden de groepsritten verreden in de mooie clubkleding in de herkenbare blauwe kleuren.

De hoogwaardige kleding wordt gefabriceerd door Bioracer en kan op2 momenten in een kalenderjaar worden besteld, meestal januari en september.

Commissie bestaat uit Gerrit Marskamp en John Smit

Webredactie